Vraag naar werkzoekenden in Twente per sector

Elke week wordt ons een aantal keren door werkzoekenden gevraagd naar welke sectoren in de arbeidsmarkt in Twente de vraag het grootst is. Om te weten of er veel vraag is naar jouw sector moet je je 2 dingen afvragen:
  • Is mijn functie onderdeel van het verdienproces van de onderneming (m.a.w. is mijn functie onmisbaar in de keten).
  • Is mijn beroep technisch danwel specialistisch?
Kun je beide vragen met een ja beantwoorden dan zit je goed. Er is ontzettend veel vraag naar zowel hoog als laag opgeleide techneuten. Er wordt bij 4 minutes veel gezocht op o.a. lassers, electromonteurs, en bankwerkers. Ook in de ICT is aanbod van werkzoekenden lager dan de vraag. Voor programmeurs en webdevelopers is er in de omgeving van Enschede, Almelo en Hengelo dus werk genoeg.
Er blijft tevens vraag naar accountmanagers en goede verkopers. Hoewel deze functies niet technisch/specialistisch zijn, is het ook in de crisis niet handig voor bedrijven om te snijden in het verkoopvermogen van een onderneming.
Een stuk minder groot is de vraag naar ondersteunende, niet-technische functies. Hierbij valt te denken aan administratief medewerkers, Hrm-medewerkers en beleidsmedewerkers.

Op April 19, 2012