Hoe ontmoeten 50plus WERKzoekenden elkaar?

Werkgenen 50+ arbeidsbemiddeling wil zich inzetten om het contact tussen 50plus WERKzoekenden te bevorderen door middel van initiatieven als ACTIEVEgenen en KOOKgenen.

Hoe besteedt de 50plusser zijn vrije tijd?

50plussers gaan er steeds meer op uit in hun vrije tijd. Wat betreft uitgaansmogelijkheden bestaat de top-3 uit een restaurant/eetcafé, café/bar, en concert/operette/opera.De natuur opzoeken is een heel populair uitstapje, een stad of plaats in Nederland bezichtigen en een braderie bezoeken vullen de top-3 aan.Weinig opvallend is, dat hoe jonger de 50plusser, hoe vaker men gebruikt maakt van het internet. Van alle 50plussers sport 25% regelmatig. De populairste sporten zijn zwemmen, fitness, tennis en golf.De belangrijkste reden voor 50plussers om te sporten en bewegen zijn een goede gezondheid/conditie, ontspanning, beweeglijkheid/lenig blijven, gezelligheid en sociale contacten Belangrijk levensdoel van 50plussers is ‘genieten van het leven’, samen met anderen. De 50 plussers houden van mensen om zich heen. Zo houden ze contact met en grip op de maatschappij.

De grote vraag is dus: hoe ontmoeten 50plussers elkaar?

Reisorganisaties bieden speciale vakanties aan voor 50plussers; Banken helpen ouderen met internetbankieren; Bioscopen richten zich met matineefilms met koffie en koek op deze seniorengroep en de Horeca organiseert matinees voor danslustigen. Vreemd genoeg hanteren de meeste activiteitenclubs een leeftijdsgrens tot 50 jaar en richten zich zij bovendien hoofdzakelijk op de alleenstaanden als doelgroep. Werkgenen 50+ arbeidsbemiddeling wil zich inzetten om het contact tussen 50plussers te bevorderen door middel van initiatieven als ACTIEVEgenen en KOOKgenen. Deze initiatieven zijn gericht op 50plussers, alleenstaand of met partner, wel of niet werkzoekend! Indien u zich als actieve 50plusser wil inzetten om deze initiatieven verder te ontwikkelen of als u meer informatie wilt kunt u contact opnemen met Emmy Geenen.

Op September 18, 2009